Igår var jag på hembesök hos två hundar med hudproblem. Som alltid frågar jag om hela deras liv, sjukdomshistoria och personlighet. Deras ägare hade bott utomlands mycket och en av gångerna varit och vandrat i några avlägsna berg. Då hittade dom dessa två hundar i en buske längst med den slingrande grusväg som gick där. Det var två nyfödda valpar med navelsträngarna kvar och ca ett dygn gamla. Någon hade med största sannolikhet helt enkelt kastat ut dom genom bilfönstret för att bli av med dom!

Att man kan bete sig så övergår mitt förstånd! smiley Jag vet att det är många djur i världen som lider på grund av människors oförmåga eller ovilja att sätta sig in i att även djur är levande varelser, men jag kan fortfarande inte förstå det – och kommer aldrig att göra det! För mig är djur levande, kännande, tänkande varelser som förtjänar respekt, precis som alla människor.
Dessa två hundar hade ändå en väldig tur, deras nuvarande ägare vägrade låta dom dö utsatta och bortglömda, utan tog hand om dom och födde upp dom på getmjölk och så småningom kött (BARF) och tog dom sedan med sig till Sverige när dom flyttade tillbaka smiley